Nu har jag röstat

Jorge | | Bloggat


…nej till allianspolitik i fyra år till

Det blev Vänsterpartiet i såväl kommun-, landstings- som riksdagsvalet. Inte fyra år till med högeralliansen och växande klyftor i samhället. Därför var det naturligt för mig att välja Vänsterpartiet i riksdagsvalet. Hade det funnits något alternativ, ett radikalare antikapitalistiskt parti, som hade kunnat utmana från vänster så skulle jag ha valt det.

I landstingsvalet, valet till Region Skåne, valde jag Vänsterpartiet eftersom det är det parti som först och mest konsekvent reagerat mot den så kallade femklöverns (allianspartierna plus miljöpartiet) nedläggning av vårdcentralen i Lindängen (samtidigt som man gav skattemedel till öppnande av en ny vårdcentral på lyxboendet Victoria Park).

I kommunvalet i Malmö valde jag också Vänsterpartiet. Dels för att jag uppfattar det som att det inom (v) lokalt finns kritiska röster mot partiledningen när det gäller förhållandet till s och mp, dels för att jag inte vill att borgarna och sd ska ta över makten i stan.

Man skulle ju kunna tänka sig att ge vissa “uppstickare” en röst i kommunvalet, som till exempel FI eller PP. Men för mig räcker det inte att de har bra krav i vissa frågor, jag kräver ett helhetsgrepp på politiken.

Vänstern utanför (v) då? SKP eller KP? Nej, dels är de inga “uppstickare”, de har lokalt i Malmö legat på samma låga siffror sen 70-talet, dels visar de inga tecken på uppgörelse med den stendöda stalinismen. Hade Socialistiska Partiet ställt upp lokalt skulle jag lagt min röst på det partiet. Utan tvekan.

Detta lilla men goa socialistiska parti är inte tillräckligt organisatoriskt starkt för att ställa upp i Malmö. Inte än. Men kom med du och anslut dig till oss så kan vi säkert ställa upp i nästa val, kontakta mig på ronnyakerberg@gmail.com . Däremot ställer vi upp i kommunvalen på följande orter: Göteborg, Eskilstuna, Köping, Lidköping och Hässleholm.

I Umeå uppmanar vi till en personröst på Jan-Olov Carlsson (Socialistiska Partiet) som kandiderar på Vänsterpartiets valsedel till riksdagen. Om valsedeln för Socialistiska Partiet saknas i röstningslokalen kan du skriva Socialistiska Partiet på en blank valsedel. Var dock uppmärksam på att skriva partinamnet korrekt och tydligt för att inte riskera att den räknas som ogiltig. I Stockholm uppmanar avdelningen väljarna att i riksdagsvalet kryssa Dror Feiler på V:s lista!

Mitt inlägg i förmiddags: Ta chansen – rösta bort alliansen

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us