Byråkratiska uppgörelser fungerar inte!

Jorge | | Bloggat


De lokala sossarna med Tommy Nilsson i spetsen har tydligen redan börjat prata om ett sammarbete med moderaterna och centern för att stänga ute sverigedemokraterna. Ett sammarbete som ytterligare skulle slipa bort de små politiska skillnaderna som finns kvar mellan borgarna och socialdemokratin. Vad är Tommy Nilsson beredd att droppa från den socialdemokratiska lokalpolitiken? Gå med på ytterligare privatiseringar av några äldreboenden? Sälja ut tekniska kontoret? Skattesänkningar som går ut över välfärden? För en sak är klar samarbete med borgerligheten kostar.

En av huvudanledningarna till att sverigedemokrterna gått framåt är att många medborgarna inte uppfattar att det finns någon större politisk skillnad mellan de traditionella politiska partierna. Att i det läget närma sig moderaterna ytterligare för att stänga ute sverigedemokraterna kan möjligen tyckas vara en framkomlig väg för tillfället. Tyvärr så förstärker de bara intrycket att moderaterna och socialdemokratin är två siamesiska tvillingar.

Vad som behövs är en ordentlig omprövning av den socialdemokratiska anpassningspolitiken högerut. En ny frisk vänsterpolitik som kraftfullt kritiseras borgarnas återupprättande av klassamhället. Ett fyrårigt opinionsarbetet på gator, torg och arbetsplatser för en annan färdriktning skulle vädra ut sverigedemokraterna från kommunfullmäktige.

Tyvärr så kommer resultatet av Tommy Nilssons samarbetsplaner inte förhindra sverigedemokraternas fortsatta framgångar utan endast övertyga fler medborgare om att de är det enda oppositionspartiet. Genomför socialdemokraterna sina samarbetsplaner så kommer nog sverigedemokraterna att få 25-30 procent i nästa val

Henrik

NSK 1 2 3 4 5 6 7 8 9
KB 1 2 3 4 5 6 7 8
LO -Tidningen
Blogg 1 2 3 4

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us