Göteborg: Lyckade manifestationer till åminnelse av kristallnattens offer

Jorge | | Bloggat


Judiska församlingen tillsammans med alla borgerliga partier och deras ungdomsförbund ordnade en traditionsenlig manifestation i Bältespännarparken med fler deltagare än förra året. Man hade även bjudit in socialdemokraterna men inte fått svar. Manifestationen avslutades med en minnesstund i synagogan.

Den störst manifestationen ordndes av Göteborg mot rasism (GMR) och 15 andra organisationer, däribland Judar för Israelisk-Palestinsk fred (JIPF) och Socialistiska Partiet (SP). Demonstrationen från Götaplatsen till Gustaf Adolfs Torg samlade cirka 600 deltagare.Demonstrationen avslutades med ett bra möte där bland annat Henry Ascher och Jesper Odelberg talade.

Utöver detta ordnades ockå en tredje manifestation av Göteborgs Nätverk mot Rasism (GNMR) anförda av Rättvisepartiet Socialisterna. De samlade en bit över 200. De var inbjudna att delta i den större demonstrationen med vilka banderoller och vilka flaggor de ville, med undantag av banderoller och flaggor som tog någon ställning i konflikten Israel-Palestina samt nationsflaggor. Samma villkor som alla andra deltagande organisationer hade. Men de avböjde deltagande.

Intressant?
Borgarmedia: GP, SVD1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Share

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us