Sahlin satsade på systemskifte

Jorge | | Politik


Mona Sahlin hade ingen politik att erbjuda, därför fick hon gå, hörs nu politiska kommentatorer och statsvetare säga i kör. Hur okunnig får man vara?

Det är sant att socialdemokratin länge framstått som ett parti utan ideologisk kompass. Å ena sidan har man drömt sig tillbaka till efterkrigstidens välfärdsstat, å andra sidan har man i realiteten accepterat tidens nyliberala credo. Men med Mona Sahlin fick partiet en ledare som en gång för alla ville slå fast att socialdemokraterna fullt ut accepterar det pågående systemskiftet. Hon satsade hela sin prestige på att 2009 års kongress skulle gå till historien som den där partiet i allt väsentligt ställde sig bakom partihögerns marknadsorienterade politik och hon vann.

Läs hela artikeln i Aftonbladet.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund, Röda LidköpingRöda Göinge, Svensson,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, 3AB1, 2, EX1, 2, 3, 4, Folket, VF,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,