Stopp för islamofobi, krig och terrorism

Jorge | | Socialistiska Partiet


En bil exploderar. En person spränger sig själv. Och ett förvirrat mejl. Polisen vill ännu inte säga om det finns ett samband mellan dessa händelser. Man kan alltid spekulera. Förmodligen var det ett terroristdåd som, gudskelov, gick snett och bara drabbade förövaren själv.

Islamofobi, blint, dåraktigt och patologiskt hat mot muslimer har fått breda ut sig i vårt samhälle. Sverigedemokraterna går i spetsen för att utse muslimer som syndabockar och flera inom etablissemanget visar tendenser att haka på.

Det är illavarslande. Likaså att det politiska etablissemanget bundit upp vårt land till deltagande i USA:s och Nato:s nykoloniala krig i Afghanistan. Ett orättfärdigt krig för utländsk ockupation och för en korrupt, valfuskande och kvinnofientlig regim i Kabul.

Sverige är inne på fel spår. Men det är också förvirrade terroristiska islamister även om de är ytterst få. Rasism och krigspolitik ska bemötas med folkbildning och mobilisering av gräsrötterna för att skapa en stark opinion och folklig rörelse. Terrorism som drabbar oskyldiga måste fördömas skarpt.