Rapport från Egypten: Från bröder till fiender

Jorge | | Internationellt


Andreas Malm i revolutionens Egypten: Nu växer skräcken för islamisterna

Kairo, egypten. Hundra dagar har gått sedan startskottet till den egyptiska revolutionen, då tiotusentals Kairobor för första gången slet sig loss från polisstaten och rusade in på Tahrir. Och torget fylls igen.

Men den nation som göts samman på Tahrir genomkorsas nu av en blödande gräns. Den koptiska minoriteten har ställts mot sina islamistiska fiender. Följaktligen har demonstrationen denna fredag utlysts som ”den nationella enighetens dag”, i ett desperat försök att skyla över gränsen och slå fast att ”vi är alla egyptier, kristna som muslimer”. Det vimlar av hemmagjorda plakat med korset och halvmånen i harmoni.

Läs hela artikeln i Aftonbladet.

Intressant?
Bloggat: K&Å,
I media: SVD1, 2, DN1, 2, 3, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,