Breiviks engelska kontakter dödshotar socialist

Jorge | | Bloggat


Anders Breivik beundrade den engelska fascistiska kamporganisationen English Defence League (EDL). Deltog i åtminstone i en av dess demonstrationer och träffade flera medlemmar. På Facebook hade massmördaren många vänner från denna våldsinriktade grupp som visat sig beredd till fysiska attacker på invandrare och sina politiska motståndare.

Nu har den kände socialistiske och antirasistiska parlamentsledamoten George Galloway polisanmält en av rörelsens ledande medlemmar, Daryl Hobson. En känd arrangör av rasistiska demonstrationer i invandrartäta bostadsområden. På sin Facebooksida har denne lagt ut uppmaningen: ”Kill George Galloway” och uppmanat andra att komma in med sina kommentarer. Åtminstone en av dessa hävdar att han tänker verkställa dödshotet.

Inte minst massmorden i Norge har inneburit att Galloway nu väljer att göra en polisanmälan. ”Detta är en klar uppmaning till att mörda mig”, säger han. ”Hobson medger att Breivik har haft omfattande kontakter med EDL så jag måste ta detta på allvar. Jag har vid tidigare tillfällen blivit attackerad av EDL:s ligister. Men de ska inte tysta mig eller någon annan som är ute i ett aktivt arbete mot deras vidriga, våldsamma, rasistiska metoder”.

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2011/07/28/breiviks-engelska-kontakter-dodshotar-socialist/