Inse allvaret – Solidaritet med antirasisterna i Ludvika

Jorge | | Uttalanden


Så har nynazister än en gång attackerat de som står upp för ett öppet och demokratiskt samhälle. Denna gång i Dalarna efter att två hundra personer samlats till en antirasistisk demonstration genom Ludvika i lördags. Det var när ett 40-tal personer samlats efter demonstrationen för att bilda organisationen Ludvikabor mot rasism som attacken skedde. En pöbel på ett tiotal nazister från Svenska motståndsrörelsen tog sig då in på mötet och misshandlade Daniel Riazat som sitter i Faluns kommunfullmäktige för Vänsterpartiet. Meningen var att statuera ett exempel för vad de kallade ”landsförrädare”.

Attacken är ytterligare ett bevis för vad som händer när den främlingsfientliga propagandan nästlar sig in i samhällets finrum. Oavsett om den sker genom Sverigedemokratiska lokalpolitiker eller krönikörer på någon av det här landets största dagstidningar. Debatten förskjuts. Klassamhällets råa verklighet förtigs eller bortförklaras. Istället är det invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet som ges som förklaring till ökade klassklyftor, arbetslöshet och en nedrustad välfärd. Talet om en muslimsk sammansvärjning hörs från allt fler och mitt i allt detta går vissa från ord till handling.

Vi i Socialistiska Partiet sänder vår solidaritet till alla aktiva antirasister i Ludvika och en förhoppning om att så många som möjligt nu inser allvaret och sluter upp i Ludvikabor mot rasism.

Socialistiska Partiet
Verkställande utskottet
30 januari 2012

 

 

 

 

 

Bakgrund: EXPO – Nazister attackerade antirasistiskt möte