Folkkampanj för gemensam välfärd fick flygande start

Jorge | | Välfärd


Folkkampanjen för gemensam välfärdPå torsdagen den 23 maj fylldes Katasalen i Stockholms ABF-hus till sista plats när Folkkampanj för gemensam välfärd drog igång. De 150 församlade deltagarna möttes av budskap från vård- och omsorgspersonal, lärare och socialsekreterare, bussförare och andra som dagligen sliter för att få den gemensamma välfärdssektorn att fungera. Och som förenats bakom budskapet: Nej till vinster och nedskärningar i välfärden. För en gemensam och utvecklad välfärd. Nu börjar arbetet för att samla krafterna över hela landet för att först och främst göra den 21 september till en landsomfattande manifestationsdag. Uppstartsmötet delade in sig i arbetsgrupper för bland annat vård, omsorg, skola, kommunikationer och kultur för att få kampanjer på fötter.

På hemsidan Välfärdskampanjen kan du följa kampanjens utveckling. Här kan du se och höra anförandena på uppstartsmötet:Uppstartsmöte Välfärdskampanjen. Fler bilder hittar du på Röda Stockholm.