Tillsammans tar vi kampen mot nazismen

Jorge | | Demonstrationer


12-nov-2016-fb-omslagsbild


Slut upp i en massiv protest mot nazismen och försvar för människovärdet den 12 november.


“När den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen den 12 november demonstrerar mitt i vår stad kan vi inte längre stå vid sidan och titta på. Vi kan inte acceptera styrkemanifestationer för hets, hat och terror mot människor p.g.a. deras härkomst, hudfärg eller religion.
För oss är det självklart att stå upp mot rasism och fascism. Vår styrka kommer ur sammanhållningen och solidariteten, på våra arbetsplatser, och i samhället i stort. I dessa tider, när den rasistiska högern är på frammarsch, när sverigedemokraterna släpps in i finrummen för att näringslivet ska kunna fortsätta dumpa villkor och avtal, och när flyktingförläggningar utsätts för brandattentat, är det hög tid att agera.

Nordiska Motståndsrörelsens mobilisering syftar till att, som de säger, ”Stoppa Främlingsinvasionen”. Gruppen blev känd efter angreppet på demonstrationen i Kärrtorp i december 2013. Deras verksamhet präglas av angrepp och överfall på meningsmotståndare. I september misshandlade organisationens medlemmar en kritisk åskådare till en av deras demonstrationer i Helsingfors till döds, och mycket talar för att organisationen var inblandad när en facklig ombudsman och socialdemokratiskt kommunalråd i Skurup nyligen utsattes för mordbrand.
Vi ser det som vår uppgift och vårt ansvar att så kraftfullt som möjligt bygga ett brett motstånd mot nazisterna och isolera dessa demokratins dödgrävare. Därför uppmanar vi alla progressiva krafter, alla som står upp för demokratiska rättigheter och som vänder sig mot rasismen och hetsen mot flyktingar att göra gemensam sak med oss: Slut upp i en massiv protest mot nazismen och försvar för människovärdet den 12 november.

I Stockholm samlas vi på Sergels torg från kl 11.

Rött Forum, Seko Stockholm, Hotell- och restaurangfacket Stockholm-Gotland, Unga Elektriker, Unga Byggare, SSU Stockholm, Ung Vänster Stockholm, Studenter mot Rasism, Vänsterpartiet Storstockholm och Feministiskt Initiativ”

FACEBOOK: 12 November kl. 11 – Tillsammans tar vi kampen mot nazismen