Ett hopp för Palestina

Jorge | | Bloggat


Palestinier kräver bojkott mot Israel. Cirka 100 personer marscherade för Palestina och mot Israel i centrala Kristianstad på fredagen. De kräver att stödet till Israel stoppas. Det var palestinska föreningen som demonstrerade mot övergreppen mot palestinier i Jerusalem.

Andreas Malm skriver bra om Palestina i AB idag. Hans inlägg har rubriken Palestinas hopp – vänstern och pekar därmed på en väg framåt. Idag när både Fatah och Hamas visat sina begränsningar är det viktigt att visa på den vänster som finns bland palestinierna. Liksom den lilla men aktiva vänster i Israel som förenar sig med palestinierna.

Idag är det sju år sen USA gick till angrepp mot Irak. Kultur-Sören uppmärksammar detta i HD med ett inlägg och en filmsnutt där skurken George W Bush annonserar sitt vidriga krig.