Israel släpps in i OECD

Jorge | | Bloggat


OECD erkänner Israels ockupation.

.

Den israelsiska organisationen Alternative Information Centre skriver på sin websida att rikemansklubben OECD bereder sig på att acceptera Israels begäran om inträde i de lyckligt lottades klubb.
Ett Israeliskt inträde i OECD innebär, som deklarationen här under påstår, ett de facto erkännande av Israels bosättningar på land som ockuperades 1967. I de senaste dagarnas samtal med Barack Obama visade Benjamin Netanyahu att den sionistiska högern är fast besluten att fortsätta nybyggandet. Uppgiften om 20 lyxbyggnader i arabiska kvarter av östra Jerusalem som släpptes i Israelisk press bara några timmar innan Bibis möte med Obama visar att de 1 600 inte var en olyckshändelse i arbetet.

.

Nybygget Ramat Shlomo

.
Jerusalems borgmästare ursäktade sig med att det var beslut som togs redan i fjol sommar som nu offentliggjordes. Och i Washington försäkrade Netanyahu att han inte kände till besluten om vare sig de 1 600 bostäderna eller de 20 som annonserades i tisdags. Netanyahu inbillar sig kanske att det ursäktar honom. I själva verket innebär det ju att besluten om nybyggen är så många att det blivit rutin och inte längre når upp i hierarkierna, att det är en fastlagd politik. Därför tvingas Netanyahu ta till den grövsta demagogin och med oskyldig min säga att Israel alltid byggt i Jerusalem, ja i hela 3 000  år.


Allt detta byggdes av Israels barn enligt Netanyahu.

EU-kommissionen och unionens regeringar, inklusive den svenska, säger att Israels ockupation av Västbanken, Golanhöjderna och östra Jerusalem är olaglig och att all bebyggelse enligt Genevekonventionen är olaglig. Ett upptagande av Israel i OECD sopar EUs politik under mattan.
Vad har den svenska regeringen sagt i frågan? Har den sagt något alls?


*************


OECD i olagligt försök att bekräfta Israels ockupation av palestinskt och syriskt territorium.

.

Israels anslutning till OECD är nästan klar och detaljerna i anslutningen visar en oroande bild av europeiskt förbiseende.

Den statistik som Israel ger OECDs kommittéer har inga uppgifter om de ockuperade palestinska territorierna och de närmare fyra miljoner palestinier som bor där. Att släppa in Israel i OECD innebär medansvar för Israels brott mot de mänskliga rättigheterna och ett brott mot europeisk lagstiftning.

Varje land som söker inträde måste ge OECD data som klargör landets socio-ekonomiska situation. De data Israel lämnat in inkluderar de israeliska bosättarna på palestinskt territorium ockuperat sedan 1967 men ignorerar totalt den palestinska befolkningen som bor där och vars nationella och mänskliga rättigheter Israel grovt undertrycker. Korrekta uppgifter kring Israels ockupation skulle framställa Israels ekonomi och sociala status i en helt annan dager och klassa Israel , ekonomiskt sett, från den utvecklade världen till ett utvecklingsland. Samma data skulle också visa Israels förstörelse av den palestinska ekonomin och livsvillkoren.

Ett konfidentiellt dokument avslöjat på http://cryptome.org/israel-oecd.zip visar att OECDs statistikkommittéer är medvetna om att Israel inte lämnat in nödvändiga data, men har beslutat att begära dem efter att Israels inträde i OECD är fullbordat.

Men det är ett meningslöst krav efter att Israel blivit medlem eftersom Israel då kan lägga in veto mot ett krav på att lägga fram sådan information.

.

Media:DN1,SVD1,SVD2,GP1,GP2,SSD1,SSD2,DN2,

Bloggare; Svensson,Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,