Mördaren fanns i närheten av Nancy Tavsan

Jorge | | Bloggat


Som förväntat i ett kvinnomord så hittades en misstänkt mördare i Nancy Tavsans närhet. Jag skrev i slutet av december följande på min blogg:

Om det inte är någon när anhörig är det sannolikt någon från lokalmiljön och inte alls någon från nåt annat område som invånarna i Hjällbo hävdar i en artikel i GP.

Mordet på Nancy Tavsan begicks inte av någon som bara träffade på henne av en slump (om det nu är den misstänkte som är skyldig) utan av någon som umgicks i samma kretsar och bodde i samma stadsdel. Det är så mord i Sverige brukar se ut:

… nästan alltid drabbar våldet någon som står förövaren nära och det är överlägset det vanligaste när det gäller våld mot kvinnor. Det är så våldsmönstret ser ut i ett samhälle av Sveriges och Finlands typ, ett patriarkalt borgerligt samhälle. När polisen granskar bilder från den fest som Nancy Tavsan hade besökt innan hon blev mördad så handlar det naturligtvis om att försöka se om mördaren eventuellt kan ha funnits på festen. Detta då det vore i överensstämmelse med det mordmönster som finns i Sverige (och förmodligen i andra länder också).

Den misstänkte mördaren fanns med på samma fest som Nancy Tavsan och hade till stor del samma vänner. Han kände henne.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Share/Bookmark