Tidningen Internationalen söker en redaktionssekreterare på 50 %

Tidningen Internationalen söker en redaktionssekreterare på 50 % som skall planera och leda tidningens utgivning som nättidning.

Tidningen Internationalen har funnits i 50 år och verkar för ekosocialism, feminism och internationalism med tydlig klassinriktning. Internationalen ägs av den socialistiska tankesmedjan Socialistisk Politik, tidigare Socialistiska Partiet. Vi söker dig med hjärtat till vänster som vill utveckla tidningen på webben. Arbetet är på 50% med inriktning att kunna utöka arbetsprocenten efter hand.

Efter att mediestödet avskaffades var vi vid årsskiftet tvungna att göra om den tidigare papperstidningen till en nättidning som idag produceras till största delen ideellt. Vi håller nu på att expandera tidningen genom en ny hemsida och söker en skrivande redaktionssekreterare för att hålla samman det löpande arbetet och vara med om att utveckla och bredda tidningen. Du kommer att ingå i en ideell redaktion av erfarna skribenter och aktivister som ansvarar för tidningens politiska prioriteringar. Vi har redan ett antal skribenter som regelbundet medverkar ideellt och hoppas att du kan bidra med fler intressanta kontakter.

Ditt ansvar:

Leda och fördela arbetet på redaktionen.

Planera och leda den löpande produktionen av artiklar på webben.

Operativt ansvar för hemsidans utformning och utläggning av journalistiskt material.

Textredigering av artiklar.

Vi söker dig som:

Söker nya utmaningar och gärna har erfarenhet av journalistiskt arbete.

Är bra på att skapa delaktighet och engagemang på redaktionen.

Sympatiserande med Socialistisk Politiks grundläggande värderingar är meriterande.

Arvode enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan och CV senast 240731 till magnus@socialistiskpolitik.se

Kontaktperson

Alex Fuentes

olfafuentes@hotmail.com

0707-126297