Ny bok: Skuldsystemet

Läste du Internationalens intervju med Éric Toussaint om Ukrainas i skuldfällan? Inte? Gör det! Den finns i nummer 24/2023, 15 juni 2023, sid 12-13.

Läs vidare om skuldernas gissel som genom historien fått länder att duka under men som vissa kämpat framgångsrikt emot. Éric Toussaints bok Skuldsystemet har just kommit ut på svenska hos Bokförläggarna Röda Rummet.

SKULDSYSTEMET av den belgiske ekonomen Éric Toussaint kommer i dagarna ut på svenska. Det är en ingående analys av länders utsatthet och beroende genom skulder till banker i väst.
288 sidor. Beställ boken, 237 kr inklusive frakt. pg 78 19 17-0 Swish 123 478 34 03 Skriv ”Skuld”, namn och adress i meddelandet så kommer boken med posten.
Skulder är ett effektivt sätt att bibehålla det ojämlika förhållandet mellan länder. De är trumfkort som de rika länderna använder efter eget gottfinnande. I en unik studie argumenterar den erfarne ekonomen Éric Toussaint för en total omkastning av dessa förhållanden: beroende staters skulder borde ogillas.

Éric Toussaint är författare till en rad viktiga böcker. Han är initiativtagare till organisationen CADTM som arbetar mot oberättigade statsskulder.

Éric Toussaint har publicerat en rad verk på flera språk. Skuldsystemet är författarens första på svenska.