Digitalt releasemöte för boken ”Lögnens renässans”

Bokförlaget Atremis har i dagarna kommit ut med boken ”Lögnens renässans – ett historiskt dokument om vänstern och stalinismen” av Kenth-Åke Andersson. Kenth-Åkes text publicerades ursprungligen i tidskriften Fjärde Internationalen nr. 7-8 1972 (numera Röda rummet) som ett svar på KFML:s bok ”Marxism eller trotskism”. Även om texten skrevs för över 50 år sedan och måste sättas i sitt historiska sammanhang har den fortfarande politisk relevans än idag. Boken innehåller även ett nyskrivet förord av Håkan Blomqvist och en personteckning av författaren av Kjell Östberg.

Under mötet berättar historikern Håkan Blomqvist och Martin Fahlgren – initiatavtagare till hemsidan Marxist Arkiv – bland annat om bokens uppkomst och innhåll och varför det är aktuellt att återpublicera texten över 50 år efter att den skrevs. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor till Håkan och Martin efter deras inledningar.

Möteslänk:
https://meet.google.com/ops-ipnr-pqx

Gör så här om du vill köpa boken: Swisha 193 kr. inkl. frakt till 123 278 32 72 eller sätt in på PG 721901–7. Märk insättningen ”Kenth-Åke” och fyll i din adress. Allt överskott går oavkortat till veckotidningen Internationalen