Hässleholm: Stöd SJ – Skänk en slant!

Idag genomförde Socialistiska Partiet i Hässleholm en aktion för att visa att man, till skillnad från regeringen, tar ansvar för att det ska finnas en fungerande tågtrafik i landet. Man skriver i sitt flygblad:

”När regeringen inte vill ta sitt ansvar för en fungerande järnvägstrafik så återstår inget annat än att vi resenärer får ta vårt ansvar. Därför startar vi en insamling till SJ. Förhoppningsvis kommer de insamlade medlen att förhindra förfallet en aning. Varje krona som samlas in blir en skammens peng för de ansvariga.”

Socialistiska Partiets lösning på tågkaoset summeras i följande punkter:

• Öka stödet så att Trafikverket kan klara järnvägsunderhållet året runt. Minst 8 miljarder kronor per år behövs enligt verkets egna beräkningar.
• Öka järnvägsinvesteringarna kraftigt. Det behövs både nya snabba banor och ökad kapacitet på spåren i hela Sverige. Inga linjer ska läggas ner.
• Stoppa avregleringen som splittrar ansvaret och försvårar resandet. Samla ansvaret för underhåll, utbyggnad, stationer och verkstäder hos Trafikverket. Avskaffa vinstkravet och ge SJ ett tydligt samhällsuppdrag, nämligen ökat tågresande i hela Sverige.

Förutom att delta i Socialistiska Partiets kampanj kan man skicka ett mail till ansvarige infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd varje gång tåget är försenat: registrator@enterprise.ministry.se, och skriva på tågupprorets namninsamling för högre anslag till järnvägen på www.tagupproret.se

Socialistiska Partiet i Hässleholm

Kristianstadsbladet: Bössinsamling till SJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *