Intervju med lidköpingsbo i Oslo

Daniel, 26, kommer från Lidköping och arbetar på en lagerlokal i Oslo sedan ett par år tillbaka och bor i närheten av platsen för bombdådet i den norska huvudstaden. Han ställde upp på  att prata med Röda Lidköping för att med sina egna ord berätta om vad han sett och hur han känner kring dagens händelser.

Hur fick du först veta vad som hade hänt?
Min flickvän ringde mig på jobbet när det nyligen hade hänt, hon sa att det hade vart en smäll och att en massa rutor var kraschade. Jag fattade liksom aldrig omfattningen av det. Jag trodde det var en gasledning som smällt eller något.

När förstod du att det var ett attentat?
Jag fattade när jag kom hem från jobbet, läste på nätet och såg allt.

Vad var det första som dök upp i ditt huvud då?
Vet inte, typ ”vad i helvete?”. Det är fortfarande helt overkligt, får se imorgon om dom fortfarande spärrat av mycket så vi kanske kan komma fram och se lite närmare

Vad såg du när du kom ut på Oslos gator?

ja så långt vi kom fram, avspärrat överallt. Det var massa folk påväg hem från jobbet, folk fatta ju inget vad som hade hänt. Ju mer man gick, desto mer fattade man att det var något riktigt allvarligt som hade hänt. Det kändes helt overkligt, jag kände att det var dags att gå hem och få så mycket info som möjlig

Hur är stämningarna i Oslo nu?
Det är inte mycket folk ute på stan nu. De flesta är hemma. Vi är ju avspärrade här, jag höll knappt på att komma hem. Nu ser jag att folk inte ens kommer fram på gatorna.

Tror du att det här kommer förändra Norge?
Den närmsta tiden ja. Men jag tror inget kommer ändras på lång sikt.

Intervjun gjord av Erik Edlund i Lidköping

http://lidkopingssocialisterna.wordpress.com/2011/07/23/intervju-med-lidkopingsbo-i-oslo-2/

Lämna ett svar