Capio: Hundratals miljoner i privata fickor

De borgerliga partierna i Stockholm låter riskkapitalbolaget Capio fortsätta driva S:t Görans sjukhus i ytterligare ett tiotal år för att de ska kunna stoppa ytterligare miljoner av skattemedel i aktieägarnas privata fickor. 

Och socialdemokraterna lägger ner sina röster! Och miljöpartiet röstar för! Snacka om svikare.

Ägaren till Sveriges enda privata akutsjukhus, S:t Görans i Stockholm, har genererat vinster på 481,6 miljoner kronor sedan privatiseringen 1999. Under samma period har ägaren Capio betalat 16.700 kronor i skatt. Ägare till Capio är riskkapitalbolagen Nordic Capital och Apax. De gillar skattepengar men vill själva inte betala skatt.

Nu ska ytterligare pengar pressas ur verksamheten. Och Filippa Reinfeldt pratar om kvalitet! Snacka om hyckleri. Det handlar om ideologisk förblindning och att gå de privata kapitalintressenas ärenden.

Internationalen: Efter Attendo och Carema