SP valkampanjade i Göteborg och Hässleholm

valarbetare Socialistiska Partiet i GöteborgI lördags samlades medlemmar i SP:s avdelning i Göteborg till spurten i valkampanjen. En del av valarbetarna syns här på Vårväderstorget i Biskopsgården.

Med två veckor kvar till valdagen så möttes ett tjugotal valarbetare upp på Vårväderstorget i Biskopsgården för en heldag med politiskt arbete. Flygblad delades ut på fem olika torg och affischer sattes upp innan gruppen återsamlades för en kaffepaus. Därefter var det dags att springa i trappor, och drygt två tusen boende i Hammarkullen, Hjällbo och Rannebergen fick valinformation i brevlådan. Det hela avslutades med middag på partilokalen.

”Det var mycket lyckat” säger Mikael Omstedt, som varit med och organiserat dagen, och berättar hur Socialistiska Partiet nu måste beställa ytterligare valmaterial tack vare att så många velat hjälpa till med arbetet. ”Vi ser att det är många som i Göteborg har tröttnat på nedskärningspolitik i röd-grön tappning och nu önskar en verklig socialistisk opposition” avslutar han.

HÄSSLEHOLM: Valarbete och demonstration för pressfrihet

Socialistiska Partiets Henrik Hedman

[BILD: Henrik Hedman från Socialistiska Partiet talar under demonstrationen för en oberoende press]

På lördagen var även Socialistiska Partiet i Hässleholm i farten. Huvudfokus var demonstrationen för en oberoende press. 150 demokratianhängare samlades och krävde klarspråk från de ansvariga politikerna.

Samtidigt var man på torget med valbyrå och diskuterade med folk som kom förbi.
En av de många SP-medlemmarna träffade var en sjukskriven städerska som berättade om hur hennes kropp inte orkat mer och svårigheterna att få det gå ihop ekonomiskt och personligt samtidigt som man är ensamstående förälder. Hon ansåg att förkortad arbetstid hade kunnat hjälpa både henne och de som står på randen att gå in i väggen. Kamraterna kunde inte göra annat än att lyssna på hennes erfarenheter och tankar och hålla med.

Sverige är rikare än någonsin. Problemet för Sverige är att rikedomarna är koncentrerade till en liten elit. De lever i överflöd medan vi arbetare och låginkomsttagare ska pressas till sista droppen. Med socialister i fullmäktige kommer dessa vardagshjältar, som varje dag kämpar mot stressen och försöker få vardagen att gå ihop, ges en röst i de politiska rummen. Det är för dem SP kandiderar.

Rösta på Socialistiska Partiet i kommunfullmäktigevalet i Hässleholm!

Sydnytt om demonstrationen: Manifestation för pressfrihet

LÄS MER OM SOCIALISTISKA PARTIETS VALKAMPANJER HÄR: VALRÖRELSEN