Socialistiskt Forum 2014

Socialistiskt Forum är Sveriges största forum för vänsterdebatt och arrangeras av ABF Stockholm och LO-distriktet i Stockholms län. Förra året genomfördes forumet för tolfte gången, med nära 100 programpunkter och tusentals besökare. Forumet äger rum den 22 november 10:00 – 18:00 på ABF, Sveavägen 41 i Stockholm.

socialistiskt forum 2014

Här tipsar vi om några intressanta punkter som har anknytning till Socialistiska Partiet. 

Efter Majdan – ukrainska socialister om situationen i landet 
Sergej Kiritjuk, ledare för det ukrainska socialistpartiet Borotba och numera politisk flykting, och aktivisten Anastasia Kostljar berättar om utvecklingen i Ukraina det senaste året.
Arrangör: Veckotidningen Internationalen

Regeringens och Vänsterpartiets uppgörelse om vinster i välfärden 
Vad innehåller överenskommelsen mellan regeringen och Vänsterpartiet rent sakligt politiskt?
Arrangör: Folkkampanj för Gemensam Välfärd

Krisen bakom kriserna
Vi lever i krisernas tid: skuldkris, finanskris, klimatkris, demokratins kris. I samhällsdebatten behandlas dessa kriser oftast som om de var isolerade från varandra. Kan kriserna i stället ses som uttryck för en gemensam underliggande systemkris – kopplat till kapitalismen som system och dess speciella motsättningar?
Arrangör: Fronesis

Hur ska de demokratiska krafterna i Syrien besegra Assad och ISIS?
Seminariet diskuterar det politiska och taktiska läget: vilka är stridszonerna, vilka är de befriade områdena, hur skiljer sig regimens och Daeshs taktik, vilken roll spelar de kurdiska förbanden? Men i synnerhet riktar vi in oss på frågan om samverkan mellan olika etniska och religiösa grupper i kampen för ett demokratiskt Syrien.
Arrangör: Föreningen Syrien Sverige

Från Putin till Pussy Riot – vår bild av Ryssland
Hur ska man förstå utvecklingen i Ryssland och vad tycker ryssarna själva? Vad finns det för opposition mot Putin – och varför får vi aldrig höra talas om den i västerländska media?
Arrangör: Bokförlaget Röda Rummet

Hela schemat med alla tider och punkter hittar du på hemsidan: Socialistisk Forum
Facebook: Socialistiskt forum 2014