Mot rasism på Kristallnatten den 9 november

10734216_10152476614826406_581406676529565628_nSTOCKHOLM: DEMONSTRATION TILL MINNE AV KRISTALLNATTENS OFFER – MOT RASISM, NAZISM OCH FÖRTRYCK

Natten mellan den 9:e och 10:e november 1938 kulminerade en lång tids antisemitism och nazism. Runt om i Tyskland attackerades judiskt ägda butiker och lokaler, synagogor och judar utsattes för vandalism och våld.

Facebook: INGA FLER KRISTALLNÄTTER – Stå upp mot den växande fascismen i Europa

I Sverige, i Europa, i världen idag lider människor av rasism, nazism, antiziganism, antisemitism, islamofobi, homofobi, funkofobi, transfobi, sexism och förtryck i alla dess former. Nazismen och fascismen är på frammarsch runt om i hela Europa, precis som på 1930-talet. Den 9:e november förra året marscherade nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen, SMR, i Stockholm till stöd för det nazistiska, grekiska partiet Gyllene Gryning. Varje år sker attacker mot antirasister, rasifierade och andra utsatta av nazister. Mot allt detta demonstrerar vi, i Stockholm och många andra städer runt om hela världen.

För att minnas kristallnattens offer, de offer för förintelsen den föranledde, och offer för förtryck i alla dess former, står vi upp tillsammans.

Vi samlas kl 15.00 på Sergels Torg för att visa att vi är många som står upp för allas lika värde. Vi lyssnar på tal och håller tillsammans en ljusmanifestation för att hedra offrens minne.

Demonstrationen arrangeras av 9:e novemberkommitéen Stockholm som består av
JIPF – Judar för Israelisk-Palestinsk Fred
Linje 17 mot rasism
Rättvisepartiet Socialisterna
Ingen Människa är Illegal
Studenter mot rasism
Norra Järvas stadsdelsråd
Cambio Foro Bolivia
Casa Peru
Shora
Socialdemokrater för tro och solidaritet
Arbetarmakt
RKU – Revolutionär kommunistisk ungdom
Socialistiska Partiet
SSU
Unga Feminister
Ung Vänster