Podemos och Vänsterpartiet till stöd för flyktingar i Bryssel

Miguel Urban, EU-parlamentsledamot för Podemos och aktivist i Anticapitalistas i Spanien, besökte tillsammans med vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk och riksdagsledamot Rossana Dinamarca flyktinglägret i Parc Maximilien i Bryssel.

läger brysselLägret sköts enbart av enskilda människors engagemang och med stöd av icke-statliga organisationer. Hundratals människor har velat bidra med sitt stöd till flyktingarna för att visa sin solidaritet, som bara kan jämföras med myndigheternas totala avsaknad av ansvar. Såväl den belgiska regeringen som Bryssels stadshus har vägrat ge sitt stöd för att förbättra de fruktansvärda förhållanden som flyktingarna befinner sig i.

”Denna humanitära kris har nått våra torg, våra gator, vi kan inte titta bort, det finns frivilliga som ställer upp där staten misslyckas, där institutionerna inte vill komma trots att de har resurser. Den första humanitära kedja vi ser i Europa är människornas”, skriver Miguel Urban på sin facebooksida.