Motståndsforum i Stockholm

Liggande affisch Motståndsforum 2MOTSTÅNDSFORUM När högerextremism är på frammarsch, välfärden förfaller, arbetsgivarna spänner musklerna för att utmana den fackliga rörelsens möjligheter att försvara och upprätthålla kollektivavtalen och den globala uppvärmningen hotar den mänskliga civilisationen, då finns inget utrymme för reträtt. Istället för politiskt missmod och demoralisering måste arbetar- och vänsterrörelsen samla sig till beslutsam motoffensiv.

Det är bakgrunden till det Motståndsforum som samlas i Stockholm 18-19 mars. På fredagskvällen klockan 18 får vi ta del av internationella erfarenheter. Från Podemos i Spanien som skördade stora framgångar i de senaste parlamentsvalen i Spanien och från en aktivist från Sanderskampanjen i USA. Direkt från Turkiet och kampen mot Erdogans dag för dag upptrappade attacker på demokratiska rättigheter kommer en av HDPs centrala ledare, Alp Altinör. Hotell- och Restaurangs Jenny Bengtsson talar om de avgörande utmaningar den fackliga rörelsen just nu står inför. Dessutom sjunger Kiki Nilsénius.

Inspirerade av fredagskvällen fortsätter Motståndsforum på lördagen. Vi diskuterar hoten mot löner och kollektivavtal, försvaret av välfärden och kampen mot rasism och fascism. Andra teman är bostadsbrist och marknadshyror, feminism, förortskamp, fred och nedrustning och klimatkampen. Frågorna kommer att belysas i gruppdiskussioner och gemensamma samtal. Och vi kommer att ägna stor uppmärksamhet åt hur kampen kan samordnas. Nu och i framtiden, i Sverige och internationellt.

MOTSTÅNDSFORUM: FACEBOOKHEMSIDA