Socialistiska Partiets bloggar

Trots att SP är ett litet parti så har hör en rad mycket inflytelserika politiska bloggar hemma i partiet. De största och viktigaste är Svensson, Kildén & Åsman och Röda Malmö. Utöver detta finns också en rad bloggar med lokal anknytning som Röda Lund, Röda Göinge, Uppkäftiga Uppsala, Röda Lidköping och Röda Umeå som är direkt knutna till SP. Andra mindre bloggar med koppling till SP är Internationalens ledarblogg, Arbetarperspektiv, Bilpolitik, Mullvaden och Trotten. Utöver detta finns det medlemmar och sympatisörer till partiet som skriver på gruppbloggar som exempelvis Gemensam.

På de olika ranking och topplistor som finns för bloggar är SP det mest representerade partiet av alla vänsterpartier vänster om socialdemokraterna bland de högsta rankade eller mest besökta bloggarna just nu. Bland de 50 mest besökta politiska bloggarna på Bloggportalen den senaste veckan finns Svensson på plats 5, Kildén & Åsman på plats 19 och Röda Malmö på plats 32. På samma portal så återfinns Svensson på plats 12 bland de 50 mest länkade. Röda Malmö finns på plats 18 och Kildén & Åsman på plats 45.

På Bloggtoppen så finns Svensson på plats 5 bland de mest besökta politiska bloggarna denna vecka, Kildén & Åsman på plats 18 och Röda Malmö på plats 36.

Svensson