Låt Ship to Gaza segla!

Förra gången mördade Israels kommandosoldater nio aktivister som ingick i en internationell flottilja och vars syfte var att bryta den illegala blockaden som de styrande i Israel har utsatt Gazas folk för. Sedan dess har solidariteten med Gazas befolkning vuxit alltmer; alltfler har anslutit sig till kampanjen stoppa blockaden mot Gaza.

Förberedelserna till den nya Gazaflottiljan har pågått under lång tid och det har skett inför öppen ridå. Fartygen från en rad olika länder är lastade med sådant som kan underlätta de utsatta palestiniernas helvetiska lidande.

Sin vana trogen har den israeliska regeringen på olika sätt försökt skrämma bland andra journalister från att rapportera från människorättsaktivisters nya färd på väg till Gaza. Även sabotage mot fartygen bär detta terroristiska signum. Och ditt hör också påtryckningarna mot en redan extremt bräcklig socialdemokratisk regering som nu givit efter för Israels tryck och människofrämmande inställning. Att Israels politik bryter mot all vad internationellrätt heter känner vi till sedan länge. Men att nu även den grekiska regeringen sällar sig till detta och blir därmed en förbrytare som bidrar till den brottsliga blockaden mot Gazas folk är inget annat än bedrövligt och kriminellt.

Över hela världen fördömer man nu Greklands beslut eftersom förbjudet innebär ett flagrant brott mot folkrätten. Samma regering som knäfaller inför Internationella valutafondens nyliberala diktat tvekar inte att ge sig på ett försvarslöst folk där umbäranden är vardagsmat just på grund av Israels illegitima blockad.

Socialistiska Partiet ställer sig bakom budskapet från Ship to Gaza i Sverige och kräver därför att den svenska regeringen i sin tur ska kräva samma sak gentemot Greklands regering: Låt skeppen få segla! Att frihetens fartyg måste segla mot Gaza är en fullständig självklarhet och sker i solidaritetens och humanismens namn. Det förtjänar därför allt stöd! Vi uppmanar även alla att skicka protestuttalanden till grekiska ambassaden (http://www.greekembassy.se/) och till Ship to Gazas hemsida (www.shiptogaza.se)

 

Socialistiska Partiets verkställande utskott

4 juli 2011

Lämna ett svar