Ockupera överallt!

Den rörelse som har uppstått i kölvattnet av Occupy Wall street har spridit sig över hela USA och över resten av världen, och nu planeras protester i 1307 städer över hela världen enligt rörelsens portal Occupytogether.org. I Sverige planeras i nuläget protester i Göteborg, Stockholm, Umeå och Norrköping.

Rörelsen kring
Occupy Wall street är ingen socialistisk rörelse, eller ens antikapitalistisk; den är helt enkelt en rörelse för lite jävla anständighet i ekonomin, och innehåller alltifrån revolutionära marxister via socialdemokrater till keynesianska socialliberaler, nihilistiska datahackers och socialt ansvarstagande kristna grupper. Det är alltså en rörelse som spretar åt alla håll, och man kan fråga sig vad som kommer födas ur den. Det kommer nog inte bli en socialistisk revolution, eller ett brott med det kapitalistiska systemet den här gången heller. Men det kan mycket väl bli en förändring av hela det politiska samtalet, ett paradigmskifte, där värden som miljö, hälsa, välfärd och arbete blir viktigare än profit.

Det är sannerligen intressanta tider vi lever i. Och torgen kommer fortsätta att fyllas av människor runt om i världen när vi ser folkmassorna återigen ta plats i världspolitiken som allt för länge har dominerats av kapitalister, köpta yrkespolitiker, plutokrater, småpåvar, diktatorer, gangsters och oligarker. Demokrati betyder folkstyre, och det är dags att folket återerövrar demokratin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lidkopingssocialisterna.wordpress.com/2011/10/11/ockupera-overallt/

Lämna ett svar