Stora varsel på Fazer

Ännu ett företag i Lidköping känner sig nu tvingade att skära ner på kostnaderna och göra sig av med anställda.

Fazers bageri i Lidköping har nu gått ut med att 60 anställda på bageriet måste varslas om uppsägning. Anledningen sägs vara att företaget tappat en stor kund i Tyskland.

Totalt har bageriet i Lidköping cirka 250 anställda, och av dessa berörs 22 heltidsanställda och 38 deltidsanställda av det senaste varslet. Företagets vd Per Sandberg borde börja med att skära ner på sin egen lön innan han tar ifrån hederligt arbetande människor deras försörjning.

En Fazer-anställd som Röda Lidköping pratat med säger att han inte vet mer än vad som finns att läsa i media, men att det här har varit på gång länge och att det inte är första gången det blir stora varsel på fabriken.

-Själv så är jag inte förvånad, det har länge gått en massa rykten på golvet. Jag har ingen familj och jag är fortfarande ung, så jag klarar mig nog hyfsat om jag tvingas gå. Då är jag mer orolig för mina äldre arbetskamrater med familj, och en massa lån på huset. Nu för tiden är det svårt nog att få jobb för en som är ung. Då kan man bara föreställa sig hur svår situationen skulle bli för en femtioåring.

Vi lär få anledning att återkomma till saken snart.

http://lidkopingssocialisterna.wordpress.com/2011/10/16/stora-varsel-pa-fazer-i-lidoping-2/

 

Lämna ett svar