Avskaffa bankirernas privilegier

…ställ bankerna under demokratisk folklig kontroll

Tio miljoner i årslön. En lyxvåning för långt över trettio miljoner. Och en pension på 100 miljoner kronor. Som han kan få ut på ett bräde om han slutar vid 60 års ålder.

Detta är inte bara hutlöst. Det är svinaktigt och värdigt en riktig girigbuk. Det är en hån mot vanligt folk. Det vilar ett djupt klassförakt över de vanor som breder ut sig i den svenska och internationella kapitalistklassen.

De tycker verkligen att de är ”värda” detta och de tror själva på att det här är ett system som garanterar ”kvalificerade” personer på höga poster. Men det är rent nonsens. Man köper klasslojalitet, ingenting annat.

Kvalifikationer handlar det inte om sett ur folkhushållningsperspektiv eftersom dessa personer bara ställer till problem för oss. Särskilt gäller det banker och finansinstitut som bidragit till att driva hela länder till ruinens brant.

Banker som pungslår oss med höga räntor när vi behöver låna och ger oss ingen utdelning alls för att vi lånar ut våra pengar till dem. Som spekulerar istället för att ägna sig åt produktiva investeringar, som raserar ekonomin för vanligt folk, skapar arbetslöshet och förstörd välfärd i hela världen.

Bankdirektörerna bör fråntas sina privilegier. Avskedas och ersättas av verkligt kvalificerade personer. Och bankerna socialiseras och ställas under demokratisk kontroll.

http://rodamalmo.blogspot.com/2011/11/avskaffa-bankirernas-privilegier.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *