Kristallnatten – Ett Malmö för alla

9 November:

Den nionde november 1938 inledde nazisterna i Tyskland den terror som skulle leda till förintelsen där över sex miljoner judar mördades. Natten mellan den 9 och 10 november 1938 brändes och förstördes över 1 400 synagogor och bönehus. Omkring 7 500 judiska butiker fick skyltfönstren krossade, vandaliserades och plundrades.

De rasistiska partierna har de senaste 10 åren haft stort genomslag i valen runt om i Europa, inte minst i det senaste riksdagsvalet i Sverige. Därför blir det viktigt för alla som tar a

vstånd från dessa idéer att påminna om historien. Visa att du tar ställning, kom med och protestera mot rasism och fascism! Den 9 november minns vi offren för nazismen och visar vår vilja till motstånd mot rasistiska krafter i Sverige idag. Vi visar att vi vill ha ett Malmö för alla!

Manifestation klockan 18:00 på Gustav Adolfs torg i Malmö. Talar gör Lina Myritz, Asylgruppen, Helena Svantesson, överlevande från Auschwitz och Susanne Adielsson, ordförande för RFSL-Malmö. Musik: Gonza och Street Klezmer.

Arrangörer: ABF-Malmö, Iransk-Svenska Solidaritetsföreningen, Kommunal Skåne sektion 39, LO sektionen Malmö, SEKO Skåne, RFSL Malmö, Svenska Målareförbundet, Sveriges Ensamkommandes Föreningen, Socialdemokraterna & SSU Malmö, Transport avdelning 12, Ung Vänster, Iransk Svenska-Föreningen, Vänsterpartiet och Vänsterns studentförbund.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *