Välfärd och framtid

 

Nationell välfärdskonferens med fokus på jämlikhet och hållbarhet
2–3 februari 2013

Sverige hyllas som framgångslandet med välskötta finanser i ett annars krisande Europa. Samtidigt tycks svensk välfärd befinna sig i kris. Nedskärningar, privatiseringar och stora vinstuttag har blivit vardagsmat. Jämlikhetsprinciperna inom skolan och sjukvården urholkas, trygghetssystemen omfattar allt färre och klyftorna ökar. Långsiktiga ödesfrågor skjuts åt sidan.

Den 2–3 februari anordnar därför Nätverket för Gemensam Välfärd och ABF en välfärdskonferens med fokus på att tillsammans över organisationsgränser hitta konstruktiva lösningar på välfärdens utmaningar.

Avstamp för vitalisering av välfärden
Konferensen syftar till förbättrat samarbete mellan organisationer och nätverk för en utvecklad och vitaliserad välfärd.
Vi vill gärna att din organisation deltar på konferensen för att dela med er av era erfarenheter och diskutera fortsatta samarbeten för en jämlik och hållbar välfärd.

Program
Konferensen kommer att innehålla seminarier om vinst i välfärden, lagen om valfrihet, Malmö-kommissionen, skolan, barnfattigdom, gröna jobb, brukarrevision, skatteparadis, järnvägen, pensionerna, opinionsbildning mm. Det blir också workshops med fokus på att utveckla idéer för hur vi kan arbeta vidare efter konferensen. På lördagskvällen blir det middag och fest.

Bland de medverkande:
Anne-Marie Lindgren
Asbjörn Wahl
Charlotte Therese Björnström
Daniel Ankarloo
Daniel Suhonen
Gunilla Andersson
Gunnar Ågren
Johan Ehrenberg
Mikael Nyberg
Tapio Salonen
Tobias Baudin

2–3 februari 2013, ABF-huset, Stockholm, Sveavägen 41

Lämna ett svar