Syrisk aktivist till sommarlägret

Salim Salah7-11 augusti inträffar återigen Socialistiska Partiets sommarläger i Halland. Dit kommer många för att njuta av sommar och politiska diskussioner. Salim Salah, syrisk aktivist som lämnade Syrien i oktober förra året är en av talarna på lägret.

Vad kommer du att prata om på sommarlägret?
– Jag kommer att prata om kampen och motståndet i Syrien, inte bara den mot regimen Assad, utan också mot extremisterna. Salafisternas frammarsch i Syrien är ett symptom på utvecklingen inne i landet i dag.

Skulle du säga att det finns en levande vänster i Syrien i dag?
– Det är svårt att kategorisera. Självklart finns det många syriska aktivister som tror på socialismen, vårt problem är att vi har blivit övergivna av vänstern i västvärlden. Den tenderar att inte förstå är att vår rörelse startade som en fredlig rörelse inne i Syrien och aldrig har förlorat sin grundläggande legitimitet. Vissa vänstergrupper menar att vi springer imperialisternas ärenden och att Assad gav landet stabilitet och lugn – men det är en mycket begränsad och smal analys av Syrien. Folket kräver mer än detta och därför fortsätter upproret.

Berätta om dig själv och din aktivism!
– I Damaskus var jag politiskt aktiv sedan länge. Före revolutionen handlade våra krav om mänskliga rättigheter och till exempel halvpalestiniers rätt till papper i Syrien. Jag pluggade juridik men kunde inte avsluta mina studier då jag var tvungen att fly. Sedan oktober förra året bor jag i Sverige och har fortfarande inte fått uppehållstillstånd.

Vill du åka på lägret? Anmäl dig då på
Epost: lager@socialistiskapartiet.se eller Telefon: 0700 193081

Facebook: Socialistiskt sommarläger i Halland