Ny bok: Uppror – Budapest 1956

UPPROR – Budapest 1956Våren 1956 – efter Stalin-regimens iskalla år av terror – kom det stora tövädret i Sovjetunionen. Diktatorn hade dött tre år tidigare och nu höll Sovjetunionens kommunistiska parti en kongress. Där tog Nikita Chrusjtjov, i ett tal inför ett slutet partistyrelsemöte, avstånd från personkulten kring Stalin och hans förbrytelser mot folket. Över 600 000 fångar släpptes ur lägren. Nytt hopp föddes även i lydstaterna, först i Polen, där förändringar drevs igenom utan att Moskva ingrep. När upproret bröt ut i Ungern i oktober 1956, slog den sovjetiska krigsmakten till. Sture Källberg var där, mitt i händelserna. Denna bok skrev han 1966 och till den här nyutgåvan har han lagt till ett kapitel om vad som sedan hände i Ungern.

FÖRKÖP Sture Källbergs Uppror – Budapest 1956 från Bokförläggarna Röda Rummet genom att sätta in 200 kr på plusgiro 78 19 17 – 0. Då kommer den med posten så fort den är klar från trycket. Glöm inte att ange namn och adress!