Uttalande: Allt stöd till de strejkande lokförarna på pendeln!

Allt stöd till de strejkande lokförarna på pendeln!

Fredag 14/4 beslutade ett möte med över 150 lokförare på pendeltågen i Stockholm med stor majoritet att lokförarna på pendeln kommer gå ut i vild strejk måndag 17/4 klockan 03.00. Strejken kommer pågå i 3 dagar och avslutas onsdag 19/4 klockan 23:59. Deras krav är att få tillbaka tågvärdarna, för både lokförarnas och resenärernas säkerhet.

Region Stockholm och deras entreprenör MTR trodde de skulle kunna spara pengar på att byta ut tågvärdarna mot kameror. Detta har gjort att lokförarnas arbetsbörda fördubblas, minskad säkerhet och trygghet för personal och passagerare, minskad tillgänglighet och i längden en orimlig arbetsbörda för lokförarna med ökade sjukskrivningar, uppsägningar och svårt med rekrytering. En situation som ökar förseningarna och antalet inställda tåg.

Eftersom fackförbundet Seko som organiserar lokförarna är bundna av fredsplikt så är detta en så kallad vild strejk. Det gör att de strejkande kommer att möta motstånd inte bara från arbetsgivaren utan också stå utan stöd från facket och utan dess strejkkassa.

Stöd strejken för deras rättvisa och hedervärda krav att återinföra tågvärdarna för personalens och passagerarnas säkerhet! Sprid deras budskap, stöd deras strejkkassa!

Följ deras blogg och på sociala medier; vildstrejkpendeln.blogg.se

Stöd till strejkkassan; swish till 123 699 29 52, märk insättningen med ”tågvärd”. Socialistisk Politik stödjer strejkkassan med 5000 kr.

Socialistisk Politik
Verkställande utskott 230416