Har Behring Breivik något med Backa att göra?

Pressmeddelande från Socialistiska Partiet/Göteborg:

Eller för den del Biskopsgården, Hammarkullen och andra invandrartäta förorter?  Kanske det. I alla fall arrangeras på torsdag 29 september ett offentligt panelsamtal, som tar upp den frågan: Hur kan folkliga motkrafter mot social nedrustning, våld & rasism skapas? Vad behövs i förorterna? En av deltagarna i panelen är debattören och författaren Andreas Malm, som skrivit den omdiskuterade och prisbelönta boken Hatet mot muslimer. Han har också lusläst den norske massmördaren Behring Breiviks ”manifest”.
– Det första som slår en är manifestets förskräckande normalitet. En stor del av innehållet skulle lika gärna kunna återfinnas i en genomsnittlig borgerlig blogg eller tidskrift, säger Andreas Malm inför debatten.

I paneldebatten, som hålls i Folkets Hus, deltar också Majsa Allelin, som är aktiv i Pantrarna för upprustning av förorten i Biskopsgården, samt Erik Helgeson, aktiv i Hamnarbetarförbundets avdelning 4 och tillika medresenär på Ship to Gaza-flottiljen i somras.

Pantrarna driver bland annat kravet på att starta en fritidsgård i Biskopsgården som ett första steg i riktning mot social och politisk upprustning av förorten, vilket enligt dem skulle kunna bidra till att röja undan grogrunden för hotande rasistiska krafter och strömningar. Hamnarbetarförbundet arbetar mot rasismen genom gammal klassisk internationell facklig solidaritet, där det gemensamma klassintresset står i förgrunden oavsett medlemmarnas nationella eller etniska bakgrund.

Allmänheten, inte minst de boende i Biskopsgården, välkomnas att delta i debatten, som startar klockan 18.30. Mötet arrangeras av tidskriften Röda rummet, Socialistiska Partiet och Ordfront

Journalister är hjärtligt välkomna. En presskonferens med de tre paneldeltagarna arrangeras i foajen till Vårväderstorgets Folkets Hus (samma hus som biblioteket) klockan 17.00.

Lämna ett svar