Solidaritetskväll för Syrien

644700_432439476841195_675230260_nEn fantastisk solidaritetskväll för Syrien mot Assad-diktaturen hölls på fredagskvällen i Stockholm på tvåårsdagen av det fredliga folkupprorets inledning. Ett par hundra deltagare fick Folkets hus i Årsta att bågna och ett brett artistuppbåd, med allt från poesi och dans till sång och musik, gjorde kvällen till en storartad hyllning till det syriska folkets kamp mot diktaturen. Socialistiska Partiet representerades bland andra av veckotidningen Internationalens chefredaktör Gunvor Karlström och Anders Wettermark från stockholmsavdelningen som framförde partiets solidaritetshälsning (nedan) och överräckte tusen kronor till kvällens insamling för syriska flyktingar. I denna ödestid för det syriska folket utgjorde kvällen en viktigt steg i en alltmer akut solidaritetsrörelse.

 

Solidaritetshälsning från Socialistiska Partiet i Stockholm:

Solidaritet med Syriens folk mot diktaturen!

Den fredliga syriska folkrörelsen för demokrati, mänskliga rättigheter och social rättvisa som inleddes för två år sedan möttes omedelbart av Assad-diktaturen med ohyggligt våld och massmord. Att regimen bara kan hålla sig kvar vid makten genom blodig terror har länge stått klart för en värld. Ändå understöds blodsväldet av medbrottslingarna i Moskva, Teheran och på andra håll. Men även stora delar av västvärlden har valt att titta bort och låta terrorn fortsätta.

Vi, socialister i Sverige, upplever det pinade syriska folkets lidande som vår egen smärta, vi delar det syriska folkets hat mot diktaturen och dess vrede över omvärldens undfallenhet och passivitet.

Vi är med i kampen mot förtrycket tills regimens sista mördare besegrats och det syriska folket kan bygga upp ett nytt fritt, demokratiskt och jämlikt Syrien.

  • Skam över de politiska förbrytarregimer som beväpnar Assad-regimens bödlar!
  • Leve det syriska folkets hjältemod och kampen för att störta diktaturen!
  • Leve den internationella solidariteten för frihet, demokrati och rättvisa!

Socialistiska Partiet i Stockholm hälsar dagens solidaritets- och kulturafton för det syriska folkets kamp mot diktaturen och skänker tusen kronor till kvällens insamling till Syriens flyktingar.

Fredag 15 mars 2013