Nej till Nato – demonstration för fred

DEMONSTRATIONSTIDER
Norra Bantorget: 15.00-16.00
Avmarsch för tåget: 16.00-16.30
Sergels torg: 16.30-17.30

Den 7 maj kl. 15.00 sluter vi upp mot Nato och för fred! Vårt mål är att visa ett brett och folkligt motstånd mot en svensk anslutning till Nato samt visa hur många vi är som verkar för fred. I tider av hot och krig måste vi vara en del av fredsrörelsen i världen. Alla behövs.

I och med den ryska invasionen av Ukraina har en allt hetsigare stämning trappats upp, där allt fler partier och grupper ställer sig bakom en svensk anslutning till Nato. Vi fördömer Rysslands agerande och står i solidaritet med det Ukrainska folket. Samtidigt ser vi att ett medlemskap i Nato internationellt skulle tolkas som en krigshandling. Vi förstår folks oro över Rysslands hot, men tillsammans ser vi till att inte vika oss för den rädslan. Att gå med i en krigsallians är inte att jobba för fred i Europa utan kommer att innebära att trappa upp hotet och eskalera kriget ytterligare. Därför ber vi er att sluta upp med oss den 7 maj.
Nej till Nato- tillsammans för fred!

MEDARRANGÖRER:
Ung Vänster
Svenska fredskommittén
Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet
Folket i bild
Feministisk initiativ
Grön Ungdom
Visk
Folkrörelsen Nej till EU