Hur bankerna blev daghem

Blev tipsad om en artikel i Fria Tidningen som berättar om ett lite kul och kreativt exempel på motstånd och aktioner mot nedskärningarna. Nej, inte här i landet tyvärr (ännu), men i dessa dagar kommer ju mycket av inspirationen utifrån. Och den här gången inte bara från de mäktiga och hoppingivande vågorna av demokratisk masskamp i Nordafrika, utan från England och USA.

Folk som tröttnat på de ständiga nedskärningarna och de parallellt lika ständiga bankbonusarna och skattesmitandet från storföretagen ”dök helt enkelt upp på platser där vi inte förväntades vara”. De gick till banken. Men inte för att sätta in pengar utan för att (om än tillfälligt) förvandla bankkontoren till dagis, tvätterier, klassrum, bibliotek, ungdomsgårdar, vårdcentraler och arbetsförmedlingar.

Och man blir ju onekligen nyfiken när det berättas att ”rörelsens kärna består av människor som aldrig tidigare deltagit i eller arrangerat en demonstration”.

Ursprungligen publicerad på Gemensam.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,