Solidaritet med Borotba!

borotbaMed anledning av den spända situationen i Ukraina och det fascistoida hotet mot landets vänsterkrafter anordnar Socialistiska Partiet en stödkampanj för våra ukrainska kamrater. Kamraterna i fråga är alla de som fått uppleva Kiev-juntans våld och orättvisor.

Av dessa är den stora organiserande kraften det socialistiska samlingspartiet Borotba, ett parti som har fått förstahandsupplevelser av regimens brutalitet. Det kanske mest tragiska exemplet är Odessa-massakern då kamraterna Andrej Brazjevskij och Vjatjeslav Markin från partiet blev några av offren för juntans fascistiska stormtrupper. Borotba lät sig emellertid inte skrämmas till tystnad, men de behöver allt internationellt stöd för att kunna bygga en organisation som kan bli ett brinnande ljus för människovärdet i det blå-bruna mörkret som idag dominerar Ukraina. Just därför lanserar Socialistiska Partiet denna solidaritets­kampanj.

Kampanjen kommer att gå under namnet ”Göteborgs socialister i solidaritet med Borotba” och kommer huvudsakligen gå ut på penga­insamling. Skramling med pengabössa, mot­tagande av donationer och spridande av information om den socialistiska oppositionen i landet kommer vara det huvudsakliga arbetet. Pengarna kommer skickas via Socialistiska Partiet direkt till Borotba, men alla organisationer som väljer att delta kommer att få en lika stor del i hälsningen. Kvitto kommer förstås skickas till alla de inblandade som vill veta att processen gått rätt till.
Rättvisepartiet Socialisterna, Kommunistiska Partiet, Vänsterpartiet och Syndikalistiskt Forum har redan kontaktats om intresse och vi inväntar svar om deras engagemang. Om intresse finns för medlemmar inom dessa organisationer, andra eller hos fristående sympatisörer för att hjälpa till med pengainsamling eller annat – kontakta oss!

Socialistiska Partiet i Göteborg

Läs mer om situationen i Ukraina här: ”Solidaritet är det viktigaste vapen vi har”