Tre tusen samlades mot den israeliska regeringens brott

Israels ambassad 16 juli 2014

Det har demonstrerats i hela världen mot Israels massaker av palestinier de senaste dagarna. Lördagen den 12 juli samlades tusentals demonstranter i Stockholm och i flera städer i Sverige. Detsamma har skett runt om i världen. Till exempel tio tusen i London, i Frankrike och lika många i Santiago. Just i Chile, där många människor med palestinsk bakgrund bor, har man bland annat tvingat den socialdemokratiska regeringen att avbryta handeln med Israel.

Den 16 juli samlades återigen folk i Stockholm till en kraftfull protest mot den israeliska regeringens brott mot internationell folkrätt och för solidaritet med det palestinska folket i Gaza. Tre tusen demonstranter gick från Sergels torg och marscherade genom Strandsvägen mot den israeliska ambassaden i Djurgården. Bland demonstranterna fanns många unga människor, i synnerhet muslimska unga kvinnor. Efter att demonstrationen avslutades vid ambassaden marscherade demonstranterna tillbaka till Sergels torg där det länge skanderades krav på olika språk. Demonstranternas slagord löd: Bojkotta Israel, Israel mördare, Carl Bild hycklare och Palestina solidaritet.